Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Akkoord

Mediahaven

Historie

Gelegen aan het IJ, op de grens tussen stad en haven liggen de stadshavens Houthaven en Minervahaven. Deze regio was het centrum van de Amsterdamse houthandel. Schepen voeren af en aan met boomstammen die in de fabrieken en loodsen verwerkt werden. De halffabricaten en eindproducten werden over land en water verder vervoerd.

Nu

De overslag van hout vindt inmiddels dichter bij zee plaats. De Houthaven dreigde een verwaarloosd gebied te worden. De Houthaven heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. Oude havenbedrijven maken plaats voor bedrijvigheid en wonen. Belangrijke aandachtspunten in het bestemmingsplan ‘De Houthaven’, dat door de gemeente is opgesteld, zijn het behoud van het industriële karakter en de relatie met het water in het gebied.

Prettige omgeving

De Houthaven is een goed functionerend bedrijfsgebied en een aangenaam verblijfsgebied voor werknemers en bewoners uit de buurt. De openbare ruimte is duurzaam en hoogwaardig ingericht.

De eerste huurders (niet Haven gerelateerd) zijn in 2006 gevestigd. Daarna is het gebied een volledige metamorfose ondergaan en zo zeer in trek geraakt bij de creatieve industrie. De Amsterdamse Houthaven is door zijn indrukwekkende architectuur en prachtige ligging aan ’t IJ, uitgeroeid tot een uniek gebied binnen de gemeente Amsterdam.

Het gebied

Bedrijvigheid in het gebied is in volle gang. In het gebied zijn onder andere Tommy Hilfiger Europe, Tuvalu Media, Hugo Boss Benelux, Rijnboutt Architecten, Dentsu Aegis, Brandt & Levie, Barts, Diesel en Calvin Klein Dedato Architecten, Noahh architecten, EMG Media, Theater Amsterdam, Media Monks, Ikea en Red Bull gevestigd. 

Naast bedrijvigheid is een hele nieuwe woonwijk gerealiseerd aan Haparandadam. Hierdoor is er nog meer levendigheid in het gebied. Er komt naast een Theater ook een bioscoop en er zijn een tal van horecazaken geopend, zoals brouwerij de Parel, het DOK Amsterdam, restaurant ZA en Lars., Pont 13, REM Eiland en Restaurant Karaat. 

Om cliënten te ontvangen voor een langdurig werkbezoek in de Houthavens is Hotel Moxy Amsterdam geopend, waar men in stijl overnacht.

Werken in een inspirerende en sfeervolle omgeving?

Het gebouw

Aan het water in de Houthavens bevindt zich een iconisch kantoor op de Moermanskkade 111. Het door V8 Architects ontworpen gebouw vormt een flexibele ‘black box’. Qua schaal en karakter refereert het ontwerp aan de nabijgelegen havens.

Het gebouw bevindt zich in de Minervahaven, in het westen van de stad. Gemaakt van robuuste materialen als beton en staal. Het glas zorgt voor de nodige transparantie en uitzicht over ’t IJ. Het atrium, dat dienstdoet als foyer, kan aan waterzijde dankzij vijf meter hoge vouwdeuren worden geopend. De foyer is voorzien van een receptie functie en een lounge voor informele ontmoetingen en lunches.

De bouwmethode is gebaseerd op het principe ‘ruwbouw is afbouw’, waarbij details als de planken van de bekisting in de plafonds zichtbaar zijn gelaten. In combinatie met de zwarte sprinklerinstallatie geeft dit een fraai industrieel karakter. De installaties zijn inclusief luchtkanalen in de vloeren gestort. Overal is vloerverwarming en plafondkoeling toegepast, terwijl warmte en koude in de bodem worden opgeslagen. Naast deze duurzame en gezonde manier van verwarmen en koelen is het gebouw voorzien van zonnepanelen en geniet het een energielabel A+++.

De verlichting is gecombineerd met akoestische elementen en vormt een integraal onderdeel van het interieur. Eén compacte kern omvat alle faciliteiten en geeft toegang tot de parkeergarage, de kantoren, de productieruimtes en de kleedkamers.

Het gebouw bestaat uit een tweetal opnamestudio’s van ongeveer 2.200 vierkante meter. De studio’s kunnen ook worden gebuikt voor bedrijfsevenementen. Daarboven bevinden zich de “loft” kantoren verdeeld over vier lagen van ongeveer 3.600 vierkante meter. De tweede verdieping biedt toegang tot een uniek en fantastisch, groen ingericht dakterras met picknicktafels. Onder het gebouw is er een half verdiepte kelder ten behoeve van parkeren.

In het ontwerp is rekening gehouden met een uitbreiding van de kantoren boven op de studio van 1.200 vierkante meter. Ook zijn de studio’s en kantoren vanwege hun riante maatvoering aan te passen aan toekomstige wensen en eisen.

Huur een ruimte bij Mediahaven Amsterdam!

Contact

Voor meer informatie over het gebouw kunt u contact opnemen met VDH Vastgoedmanagement of kijk op www.wonenofwerken.nl
E-mail: klantenservice@vdhvastgoedmanagement.nl
Tel: 0348 - 48 40 10

Locatie
Amsterdam

Moermanskkade 107
1013 BC Amsterdam

Copyright © Mediahaven | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud